Oraşul Harbin din China s-a transformat într-un loc de basm. Acolo se desfăşoară un festival anual, în cadrul căruia sunt expuse o serie de sculpturi de gheaţă. Organizatorii spun că aşteaptă mii de turişti care vor fi vrăjiţi de castele, temple religioase budiste sau poduri.

Artişti din întreaga lume au început să lucreze încă de luna trecută pentru a da viaţă acestui tărâm desprins din poveşti. 180 de mii de tone de gheaţă au fost aduse dintr-un râu din apropiere. Sloiurile imense au fost tăiate bucăţi, apoi amplasate în locul potrivit cu un stivuitor. Abia după asta sculptorii le-au transformat în opere de artă.

Oraşul de gheaţă din Harbin devine cu adevărat fascinant noaptea, când sculpturile prind culoare. Mai mult decât atât, în parcul în care se desfăşoară festivalul, vizitatorii pot participa la o mulţime de activităţi, de la concursuri de sculptură la concerte, spectacole de dans şi competiţii sportive.

Cea de-a 32-a ediţie a Festivalului de Gheaţă din acest an a fost intitulată "Perla coroanei de gheaţă şi de zăpadă". Sculpturile impresionante vor putea fi admirate până pe 5 februarie. De regulă, pregătirile pentru acest eveniment încep când temperaturile coboară sub minus 20 de grade, iar apa din râul Song-hua este sloi.