Franţa comemorează atentatele din ianuarie 2015

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi ministrul francez de interne, Bruno Le Roux, au participat joi la ceremoniile de comemorare a doi ani de la atentatele islamiste comise pe 7 ianuarie 2015 şi în urma cărora au fost ucişi 17 oameni, relatează agenţia EFE.

Ceremonia omagială a început lângă sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, unde trei jurnalişti au depus o coroană de flori alături de placa comemorativă pe care sunt înscrise numele celor 11 persoane asasinate acolo de fraţii Said şi Cherif Kouachi. Participanţii la ceremonie s-au deplasat apoi la locul din apropiere unde respectivii terorişti au împuşcat mortal un poliţist în timp ce fugeau de la locul atentatului.

Ceremonia a continuat în faţa magazinului evreiesc Hyper Cacher, unde un alt jihadist, Amedy Coulibaly, a sechestrat pe 9 ianuarie clienţii şi a ucis trei dintre ei şi un angajat al magazinului, înainte de a fi împuşcat de trupele antiteroriste. Acelaşi jihadist ucisese cu o zi în urmă un poliţist în suburbia pariziană Montrouge, conform Agerpres.

Revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat tot joi un număr special pentru a marca doi ani de la atacul terorist asupra redacţiei sale din Paris şi a asigurat că nu îşi va schimba linia editorială. Atacul din 5 ianuarie 2015 pare să fi fost o răzbunare a islamiştilor pentru caricaturile din Charlie Hebdo ce au vizat în special lideri musulmani şi pe profetul Mahomed.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...