Șefii serviciilor de informații americane: Rusia stă în spatele atacurilor cibernetice asupra SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia este o ameninţare majoră la adresa intereselor Statelor Unite, din cauza „programului său informatic ofensiv foarte avansat” şi a capacităţilor sofisticate, au declarat joi şefii serviciilor de informaţii din SUA.

„Rusia este un actor cibernetic complet care reprezintă o amenințare majoră pentru infrastructura guvernamentală, militară, diplomatică, comercială și de utilități a SUA”, afirmă într-o declarație comună pregătită pentru audierea în Comisia pentru servicii armate a Senatului american James Clapper, directorul pentru Informații naționale, Marcel Lettre, subsecretar de stat al apărării responsabil cu informațiile și Michael Rogers, directorul Agenției naționale pentru securitate.

Mai mult, potrivit acestora, responsabili ruși de la cele mai înalte niveluri au fost în măsură să autorizeze sustragerea și difuzarea de informații legate de alegerile din SUA. „Rusia folosește tehnici și metode informatice pentru a încerca să influențeze opinia publică din Europa și din Eurasia”, adaugă oficialii americani.

„Apreciem că doar cei mai înalți oficiali ruși au putut autoriza furtul și publicarea datelor legate de alegerile americane”, se arată în această declarație.

Serviciile de informații vorbesc despre activități rusești destinate să „submineze încrederea publicului în instituții și încrederea în informații, servicii și instituții”.

James Clapper, care coordonează cele 17 agenții de spionaj americane, a menționat pe de altă parte în cursul audierii că, deși serviciile de informații și experții independenți au remarcat o „anumită scădere a activității” chineze, China continuă să „desfășoare cu succes” activități de spionaj cibernetic împotriva intereselor americane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...