Actualitate

Cod portocaliu de ninsoare

Anterior, sinopticienii au emis pentru perioada 6 – 9 ianuarie cod galben de răcire bruscă a vremii. Temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11°C. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 17–22 m/s.
În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează conducătorii auto să-și echipeze corespunzător autovehiculele. Din mașini nu trebuie să lipsească lopata nisipul și lanțurile.

De asemenea, este indicat ca bateria telefoanelor mobile să fie încărcată, iar în situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze serviciul 901. Pompierii recomandă și respectarea regulilor antiincendiare. Oamenii sunt îndemnați să atragă o atenție sporită sobelor și altor surse de încălzire, dar și să stingă focul din sobe pe noapte, iar în prejma acestora să nu păstreze obiecte combustibile.
Salvatorii atenționează pescarii despre riscul aflării pe gheața subțire a bazinelor acvatice, în pofida temperaturilor reci și îndeamnă oamenii să evite pescuitul în astfel de circumstanțe.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *