Trump renunță la o investiție privată de 250 de milioane de dolari în orașul georgian Batumi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trump Organization a renunțat la un proiect de 250 de milioane de dolari de construcție a unui Trump Tower în stațiunea georgiană Batumi de la Marea Neagră, acesta fiind cel mai recent efort al președintelui american ales Donald Trump de a respinge acuzațiile că afacerile sale globale vor genera conflicte de interese odată ce va prelua președinția SUA, relatează Bloomberg.

Grupul Trump Organization și partenerul său din Georgia, Silk Road Group, au anunțat într-un comunicat comun că au decis să ”renunțe în mod oficial la dezvoltarea Trump Tower, Batumi”, scrie News.ro.

Proiectul, un imobil rezidențial cu 47 de etaje, a fost anunțat în 2012 de către Trump și președintele georgian Mihail Saakașvili.

Silk Road a precizat că va construi pe cont propriu un imobil de lux în Batumi, care fusese numită în trecut de Trump drept Monte Carlo din Caucaz.

Trump Organization a mai anunțat luna trecută că renunță la proiecte imobiliare din Brazilia și Azerbaidjan, măsuri de ”curețenie” luate înainte de învestirea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, a spus vicepreședintele executiv Alan Garten.

Oponenții politici ai lui Trump au susținut că interesele sale de afaceri ar putea să prejudicieze politica externă americană, în special în fosta Uniunii Sovietică, având în vedere admirația exprimată de acesta pentru președintele rus Vladimir Putin.

Perspectiva dezghețării relațiilor SUA cu Rusia este un motiv special de îngrijorare pentru Georgia, un aliat apropiat al Statelor Unite, care aspiră încă la aderarea la NATO. Georgia a pierdut în 2008 un război cu Rsuai, legat de provincii separatiste, iar circa o cincime din teritoriul său se află sub controlul forțelor pro-ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...