Președintele PLDM îl ia la rost pe Dodon: „Ce i se ridică la cap președintelui ales prin fraude și minciuni?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru se arată nedumerit de acțiunile președintelui Igor Dodon.

Într-o postare pe o rețea de socializare, lideru liberal-democraților tratează cu sarcasm acțiunile noului președinte, întrebându-se „ce i se ridică la cap lui Dodon”.

„Crește valul de nemulțumiri și proteste vis-a-vis de primele acțiuni ale președintelui ales prin fraude și minciuni Igor Dodon. Acuzații grave de încălcare a Constituției, de sfidare a voinței electoratului și a poporului, în general, de ignorare a angajamentelor internaționale pe care și le-a asumat Republica Moldova, de profanarea cutumei politice/prezidențiale, a bunului simț, pînă la urmă. Întrebarea este: ce i se ridică la cap dlui Dodon?”, se întreabă președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

De menționat că ultima acțiune a președintelui Igor Dodon a fost semnarea unui decret privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova ex-președintelui României, Traian Băsescu, așa cum promisese în campania electorală.

Dodon susține că și-a fundamentat decretul pe informația oferită de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și pe hotărârea Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă președintele Republicii Moldova prin care a fost constatat temeiul de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, a Legii cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024 din 2 iunie 2000, conform căruia cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă printr-un decret al președintelui Republicii Moldova persoanei care a dobândit cetățenia în mod fraudulos prin informație falsă sau ascunderea unui fapt pertinent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...