Social

Trei persoane au murit în două incendii

Primele cercetări arată că incendiul din Feștelița a pornit din cauza nerespectării regulilor de exploatare a sobei. Cei care și-au pierdut viața sunt proprietarii locuinței, un bărbat de 62 de ani și soția acestuia, în vârstă de 55 de ani.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru IPN că incendiul a izbucnit în jurul orei 16.30 şi a fost depistat de către vecini. Când pompierii au ajuns la locul incidentului, tavanul casei se prăbușise deja, iar locuinţa era mistuită aproape în totalitate de flăcări. „Cele două cadavre erau carbonizate, ceea ce arată că incendiul a primit foarte repede răspândire”, a spus Liliana Puşcaşu.

Pompierii presupun că incendiul ar fi putut izbucni de la un jăratic care a căzut din soba care a ars toată noaptea.

În celălalt incendiu din raionul Ungheni a decedat o femeie în vârstă de 69 de ani. Cel mai probabil, femeia a murit intoxicată cu gaze de ardere, întrucât în camera în care a fost găsită fără suflare a ars doar lenjeria de pat. De asemenea, se presupune că soba s-a supraîncălzit, fiind lăsată nesupravegheată.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire. Pompierii recomandă ca focul din sobă să fie stins pe noapte, iar în prejma acestora să nu fie lăsate haine, sau substanțe inflamabile.

De la începutul anului 2017, pe teritoriul Republicii Moldova s-au produs 27 de incendii în care și-au pierdut viața patru persoane.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *