Povestea tânărului care a rămas fără picioare în urma unui grav accident rutier în SUA

collage

Acum aproximativ o lună, tânărul din Moldova, Sergiu Tabîrța, a suferit un grav accident rutier pe autostrada din Ohio, lângă Delaware, după ce două semi-camioane s-au ciocnit. În urma accidentului doctorii i-au amputat amândouă picioarele, însă Sergiu luptă pentru viața sa. Tânărul își revine treptat, analizele sunt bune, iar doctorii spun că Sergiu este puternic și se va recupera. Deși încă nu poate vorbi, face exerciții pentru antrenarea vocii și pentru ingestia corectă.

Sergiu Tabîrța este un tânăr de 23 de ani cu inimă mare, originar din Chișinău. A trebuit să se maturizeze rapid după decesul mamei sale, care s-a stins din viață în 2002. Sergiu a plecat în SUA în 2014, aceasta fiind o modalitate de a câștiga bani pentru a-și ajuta familia care a rămas acasă. Cu ajutorul unor prieteni, Sergiu s-a angajat la primul său job în calitate de șofer de camion și muncea șapte zile pe săptămână pentru a-și asigura un viitor mai bun atât lui, cât și familiei sale. Prin economii, acesta a reușit să strângă bani și pentru studii, dorind să cerceteze terapia fizică și reabilitarea. A trăit doi ani la Chicago împreună cu fratele său, însă recent s-a mutat la Seattle împreună cu un bun prieten, în căutarea unei noi oportunități.

Pe 13 decembrie, 2016, Sergiu a fost implicat într-un grav accident rutier pe autostrada din Ohio, lângă Delaware, după ce două semi-camioane s-au ciocnit. Acum tânărul este internat în stare critică la spitalul din Ohio, unde luptă pentru viața sa. Ambele picioare i-au fost amputate. Mai mult decât atât, în urma accidentului a suferit o contuzie cerebrală și i-au fost fracturate ambele mâini. Tânărului i-a fost mutilată față, precum și alte zone ale corpului.

La aflarea știrii despre accidentul produs, fratele său și prietenii s-au grăbit să îl susțină și să îl ajute pe Sergiu. Familia tânărului a încercat să plece în SUA, însă perfectarea documentelor durează. Sergiu a trecut deja prin mai multe intervenții chirurgicale, însă urmează să mai treacă și prin alte intervenții până când starea sa va fi stabilă. Fratele său distribuie periodic pe pagina sa de facebook informații despre starea lui Sergiu și îi povestește acestuia că toți cei dragi îi sunt alături și îl susțin atât emoțional cât și material.

Prietenii săi au pornit o campanie pe GoFundMe pentru a-l ajuta, suma necesară pentru tratamentul și reabilitarea lui Sergiu fiind foarte mare. Momentan au fost colectate aproximativ 31 de mii de dolari, din cele 500 de mii necesare. Puteți DONA aici: Ajutați-l pe Sergiu.

 

123

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente