Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Tentativă de corupere, denunțată la…

Tentativă de corupere, denunțată la CNA

Doi inspectori ai Centrului Chinologic al Serviciului Vamal au denunțat la Centrul Național Anticorupție (CNA) un cetățean moldovean pentru tentativa de corupere. Potrivit denunțurilor întocmite de către colaboratorii vamali, bănuitul, în vârstă de 36 de ani, le-ar fi propus mită în sumă totală de 100 de euro în scopul de a nu fi atras la răspundere pentru tentativa de scoatere ilegală din țară a 960 de țigarete cu timbre de acciz ale R. Moldova, nedeclarate organului vamal.

Produsele de tutungerie au fost depistate de patrupezii Serviciului Vamal, Angy și Han, în dimineața zilei de ieri, 4 ianuarie, la ieșirea din țară prin postul vamal Costești. Țigaretele erau disimulate în torpedoul autoturismului condus de către contravenient, un Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Bărbatul urmează a fi documentat pentru corupere activă, infracțiune pasibilă de pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani, inclusiv cu aplicarea unei amenzi în mărime de la 2000 la 4000 u.c., conform art. 325 al Codului Penal al R. Moldova.