Actualitate

Povestea unui nigerian care are 107 soţii şi este convins că Dumnezeu i-a dat această „misiune divină“

Bello a devenit faimos în 2008, când o serie de articole au dezvăluit povestea lui. Pe atunci avea 86 de soţii şi în jur de 150 de copii. Deşi clericii musulmani l-au acuzat de încălcarea regulilor religioase, conform cărora un bărbat are voie să se căsătorească cu până la patru femei, atâta timp cât le poate oferi susţinere economică şi le tratează în mod egal, bărbatul a refuzat, argumentând că nu este precizat în Coran acest lucru.

Mohammed Bello Abubakar a fost arestat la cererea Curţii Sharia locale, dar a fost eliberat ulterior, cu condiţia să-şi păstreze doar patru dintre soţii. Cu toate acestea, bărbatul nu numai că a ignorat cerinţa, dar şi-a mărit numărul soţiilor. A strâns 107 soţii, de 10 divorţând între timp.

Bărbatul are de gând să-şi ia şi alte soţii

În ciuda vârstei sale înaintate, Abubakar spune că plănuieşte să nu se oprească aici. „Ceea ce fac este divin. Este misiunea mea şi voi continua să fac asta până la sfârşitul vieţii“, a spus Bello. Bărbatul nu sfătuieşte pe nimeni să-i urmeze exemplul, fiind de părere că un soţ obişnuit nu poate face faţă nici măcar unui număr de 10 neveste, susţinând că puterea lui este conferită de către Allah.

Numeroasa familie nu are venituri

Ceea ce este cu adevărat ciudat este faptul că numeroasa familie nu are un venit cert. Bello nu lucrează şi nu permite nici soţiilor sale să facă acest lucru. Pe parcursul timpului au existat păreri conform cărora bărbatul îşi trimite copiii la cerşit, dar chiar şi aşa nu ar reuşi să strângă banii necesari achiziţionării celor trei saci de orez pe care aceştia spun că îi consumă zilnic.

Întrebat cum îşi poate permite să hrănească toată familia, nigerianul a spus că „totul este un dar de la Dumnezeu“. În vârstă de 92 de ani, Mohammed Bello Abubakar a rezistat mai bine în faţa bolilor decât majoritatea celor 185 de copii ai săi şi, în ciuda recentelor zvonuri conform cărora bărbatul ar fi murit, acesta a declarat că este mai bine ca niciodată şi că zvonurile sunt doar semne ale invidiei celor nemulţumiţi de darurile pe care Dumnezeu i le oferă. „Vreau doar să concluzionez că cei care luptă împotriva mea şi a soţiilor mele trebie să se oprească deoarece astfel duc un război împotriva lui Dumnezeu, creatorul nostru“, a conchis Abubakar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *