Criuleni: 350 de euro pentru promovarea examenul auto și obținerea unui permis de conducere

caseta_scoala_examen_auto

Un bărbat din Criuleni este documentat de CNA pentru tentativa de corupere a unui membru al comisiei de examinare a calificării conducătorilor auto. Acesta a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție.

Potrivit informației parvenite de la CRIS Registru, omul ar fi oferit mită de 350 de euro unui inspector pentru a promova proba practică de conducere a autovehiculului în traseu și obținerea permisului de conducere categoria “B”.

Inspectorul Secției de calificare a conducătorilor auto a denunțat cazul la Linia Națională Anticorupție a CNA – 0 800 55555, iar urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Acesta a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit. Ulterior și-a recunoscut vina şi actualmente este cercetat în libertate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale. Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente