Recomandări pentru șoferi în contextul ninsorilor prognozate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În contextul ninsorilor și a vântului puternic prognozate de către meteorologi, șoferii sunt îndemnați să-și doteze autovehiculele cu lanțuri antiderapante, lopată, racletă și sac cu nisip. Înainte de a pleca la drum lung, conducătorii auto sunt îndemnați să-și alimenteze mașina cu combustibil.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să verifice să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă. De asemenea, se recomandă să verifice starea frânelor. Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură.

Dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează. Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

De asemenea, în condiții de vânt puternic, INP atenționează șoferii să nu parcheze automobilele sub copaci sau lângă blocuri pentru a evita prăbușirea crengilor sau a altor obiecte peste mașini care pot duce la pagube neplăcute.

Totodată, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...