(VIDEO) McDonald’s și-a deschis un restaurant într-un loc unde nimeni nu credea că e posibil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

McDonald’s a deschis un restaurant la numai câţiva paşi de domul strălucitor din marmură albă al bazilicii Sf. Petru, provocându-le indigestie unor cardinali şi afacerişti locali, scrie The Guardian.

Când anul trecut s-a aflat prima dată de planul deschiderii restaurantului, unul dintre cei mai vocali critici a fost cardinalul Elio Sgreccia, care a declarat că meniul McDonald’s nu se încadrează în tradiţiile gastronomice romane şi nu este unul dintre cele mai sănătoase.

În pofida indignării sfinte, două măicuţe au fost zărite intrând în restaurant. Într-o declaraţie, McDonald’s a subliniat că noul restaurant este situat într-o zonă turistică populară din afara Vaticanului. Unii afacerişti locali au scris chiar Papei Francisc pentru a-l ruga să ţină lanţul departe de zonă.

În scrisoare, grupul Codacons şi un comitet creat pentru protejarea zonei Borgo Pio scriu că zona, plină de restaurante şi magazine care comercializează articole religioase este deja „saturată“ şi că atragerea mai multor turişti ar constitui un risc de securitate. Însă unii din cei care frecventează zona au salutat deschiderea restaurantului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...