Număr record de arme comercializate în SUA în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Îndemnate de ameninţări teroriste şi o potenţială conducere a lui Hillary Clinton, vânzările de arme în America au atins un record în 2016, potrivit declaraţiilor date de FBI, anunţă Washington Examiner.

FBI a făcut publice verificările de fond efectuate şi a menţionat că vânzările de arme au avut un total de 27.538.673 pentru anul ce tocmai s-a încheiat, adică cu patru milioane mai mult decât în 2015 şi aproape dublu faţă de numărul înregistrat în primul an de guvernare al lui Obama. Aceste cifre nu includ armele vândute sau date prietenilor ori familiei.

Vânzările au atins niveluri record pentru aproximativ 19 luni la rând, în timp ce numărul de atacuri teroriste din întreaga lume a crescut. Paralel, s-au înregistrat creşteri ale celor care doresc o licenţă pentru a deţine o armă.

Eforturile constante, dar eşuate, de a controla vânzarea armelor, precum şi ameninţările lui Clinton de a dubla aceste eforturi, au dus la vânzări record.

Cu toate acestea, de la alegeri, vânzările au început să scadă, după ce temerile privind interdicţiile pentru arme şi muniţie şi taxele de înregistrare s-au diminuat. Decembrie, de exemplu, a fost prima lună în care vânzările nu au corespuns lunilor anterioare, când controalele de fond au înregistrat 3,3 milioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...