(VIDEO) România are oficial Guvern; Discurs surprinzător al președintelui Iohannis la învestire

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România are oficial un nou Guvern. Sorin Grindeanu (PSD) este al 13-lea prim-ministru al României din ultimii 27 de ani, Executivul său fiind învestit miercuri seară, la Palatul Cotroceni.

Dacă votul asupra Guvernului nu a fost o surpriză, atunci discursul de la învestire a președintelui Klaus Iohannis a fost unul care a surprins presa de la București.

Mult mai incisiv decât a obițnuit până acum, pledoaria lui Iohannis s-a remarcat prin incisivitate și ironii.

„Din acest moment, dumneavoastră sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Așa îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornească un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că și asta este, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta ați fost votați și mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în Parlament și asta trebuie să livreze Guvernul”, a afirmat șeful statului după ce membrii Cabinetului Sorin Grindeanu au depus jurământul de învestitură.

El și-a exprimat speranța că membrii Guvernului îi vor explica modul în care vor fi realizate unele măsuri.

„Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA și multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni”, a spus șeful statului.

La final, Iohannis l-a ironizat și pe șeful PSD, Liviu Dragnea.

„Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei”, a afirmat șeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul Sorin Grindeanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...