Primele de bază pentru polițele RCA și Carte Verde au fost majorate

De la începutul acestui an, primele de asigurare de bază la polițele RCA și Carte Verde sunt mai mari.

Modificările operate de către Comisia Națională a Pieței Financiare la Hotărârea cu privire la primele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Astfel, prima de asigurare de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă este de 735 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut, când era de 715 lei.

FOTO: magazinsalajean.ro

Totodată, pentru asigurarea Carte Verde, prima de bază se modifica în funcție de zona de aplicare.

Astfel, prima de bază aplicată pentru Zona 1 (Ucraina și Belarus) este mai mare cu 2 euro. Mai exact, în 2017 aceasta este de 37 de euro, față de 35 de euro cât era în 2016.

Cu 7 euro mai mult se va plăti pentru prima de bază aplicată pentru Zona 2 (Ucraina, Belarus şi Federaţia Rusă). În acest an, aceasta este în mărime de 215 euro.

Pentru Zona 3 (toate ţările Sistemului Internaţional de Asigurări Carte Verde) prima de bază va fi de 563 de euro, cu 11 euro mai mare decât anul trecut.

Vezi şi: Mare grijă la companiile de asigurări din Moldova! Iată lista celor fără bani!

FOTO: sunlab.com.ua

La aceste sume se va aplica de către compania de asigurare 2 coeficienți de rectificare (în funcție de tipul autovehiculului și perioada de asigurare), urmând a fi obținut prețul final plătit de client.

Ultima dată, primele de asigurare de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto au fost modificate în decembrie 2015.

Sursă: Bizlaw

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/