Krasnoselski evocă „poporul transnistrean” în cadrul primei întâlniri cu Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Libera circulație a cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului, legăturile feroviare, precum și recunoașterea diplomelor de studiu și a plăcuțelor transnistrene de înmatriculare, sunt principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii între președintele Igor Dodon și liderul regimului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit paginii oficiale a liderului de la Tiraspol, Dodon și Krasnoselski nu au abordat și probleme politice.

„Trebuie să facem în așa fel ca cetățenii să nu fie ostaticii politicului, ca deciziile luate de politicieni să fie în interesul cetățenilor. Trebuie să respectăm poporul transnistrean și poporul moldovenesc și să găsim compromisuri asupra oricărei probleme”, a declarat Krasnoselski după discuția cu Dodon.

De cealaltă parte, Igor Dodon a specificat că ține de responsabilitatea liderilor politici de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă cetățenii.

„Am decis ca în viitorul apropiat colegii noștri să se întâlnească pentru a aborda în detaliu toate problemele”, a declarat Dodon, menționând că ar putea avea o nouă întâlnire în perioada următoare cu Krasnoselski.

„Desigur, există probleme complexe, există unele viziuni diferite, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne așezăm la masa de negocieri pentru a discuta și a rezolva problemele cetățenilor noștri. În ceea ce privește alte aspecte, mai complexe, este nevoie de timp, și în baza rezultatelor la care ajungem acum, vom găsi soluții”, a mai spus Igor Dodon, potrivit Novostipmr.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...