Chinezii pregătesc un nou transfer extraordinar: 150 de milioane de euro pentru Aubameyang

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chinezii și-au propus ca în această iarnă să stabilească un nou record în ceea ce privește cea mai mare sumă cheltuită pe transferul unui jucător. Gazzetta dello Sport scrie că Shanghai SIPG vrea să facă o ofertă de 150 de milioane de euro pentru Pierre-Emerick Aubameyang.

Pe lângă banii pe care vor să îi ofere Borussiei Dortmund, chinezii vor să îi propună atacantului gabonez un salariu mai mare decât cel pe care Carlos Tevez îl câștigă la Shanghai Shenhua: 41 de milioane de euro pe an.

Dacă dorința celor de la SIPG va deveni realitate, Aubameyang va fi coleg cu Oscar, cel care a fost transferat de la Chelsea pentru 60 de milioane de euro. Brazilianul însă nu câștigă „decât” 24,4 milioane de euro pe an.

Recordul în materie de salariu îl deține, pentru moment, Carlos Tevez – aproximativ 38 de milioane de euro. După ce argentinianul a semnat cu Shanghai Shenhua, a apărut o discuție legată de venitul său, în sensul că suma de aproape 40 de milioane de euro ar putea fi încasată pe durata întregului contract. Tevez a semnat în China pe doi ani.

La Shanghai SIPG, antrenor este Andre Villas Boas, iar, pe lângă Oscar, acolo mai evoluează brazilienii Hulk și Elkeson. De asemenea, ei l-au mai dorit în această iarnă și pe Axel Witsel, însă acesta a preferat să meargă la echipa antrenată de Fabio Cannavaro, Tianjin Quanjian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...