(STUDIU) Pagubele provocate de catastrofele naturale au atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Catastrofele naturale au provocat în 2016 cele mai mari pagube de după 2012, dar au cauzat mai puține decese, arată un studiu publicat miercuri de grupul german de reasigurări Munich Re, informează AFP.

Conform acestui studiu, anul trecut catastrofele naturale au provocat pagube în valoare de 175 de miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după pagubele de 180 de miliarde de dolari din 2012, iar din pagubele de 175 de miliarde de dolari doar 50 de miliarde de dolari au fost asigurate.

În schimb, anul trecut catastrofele naturale au provocat decesul a 8.700 de persoane, un număr semnificativ mai mic decât cele 25.400 de decese înregistrate în 2015, ceea ce face din 2016 al doilea an cu cele mai puține decese din ultimele trei decenii.

De asemenea, în 2016 au fost înregistrate 750 de evenimente climatice sau geologice extreme, un număr net superior celui de 590 de evenimente constatate, în medie, în ultimii zece ani. Munich Re scoate în evidență două catastrofe: mai multe cutremure în Japonia în luna aprilie și valul de inundații care a lovit China în lunile iunie și iulie. Aceste catastrofe s-au dovedit a fi și cele mai costisitoare cu pagube de 31 de miliarde respectiv 20 de miliarde de dolari.

Studiul menționează, de asemenea, cele 160 de catastrofe din America de Nord, printre care se numără în special uraganul Matthew care a provocat 550 de victime în Haiti și a provocat pagube de 10,2 miliarde de dolari pe traseul său. În Canada, incendiile de pădure care au lovit provincia Alberta în luna mai și care au provocat pagube de patru miliarde de dolari, în timp ce inundațiile din luna august în sudul SUA au fost responsabile pentru pagube de 10 miliarde de dolari.

În ceea ce privește Europa, o serie de furtuni care au avut loc la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, în special în Germania și Franța, au provocat inundații și pagube estimate la șase miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...