(video) Chrysler va demonstra la expoziţia CES posibilităţile conceptului electric Portal

Compania americană Chrysler, în colaborare cu firma Panasonic Automotive Advanced Engineering, a dezvoltat monovolumul conceptual Portal.

Prototitpul, care va fi arătat vizitatorilor expoziţiei CES 2017 în perioada 5-8 ianuarie, a fost dedicat “generaţiei Y” – oameni născuţi la sfârşitul anilor ’80 şi la începutul anilor ’90.

Conceptul cu sistem de propulsie electric este dotat cu funcţie de recunoaştere a vocilor şi feţelor pasagerilor care se află la interior. Mecanismele electronice ale automobilului sunt capabile să recunoască fiecare persoană în parte şi să ajusteze un şir de funcţii după preferinţele pe care le-a setat anterior acea persoană. De exemplu, sistemul multimedia poate alege muzica favorită, iar sistemul de climatizare să seteze temperatura optimă.

Pe lângă aceste lucruri, camerele instalate în interiorul maşinii pot fi folosite pentru, de exemplu, selfie. Ulterior fotografiile vor fi trimise pe gadgeturile mobile ale pasagerilor.

Mai mult, aceste camere urmăresc direcţia în care priveşte şoferul. Sistemul electronic poate regla individual intensitatea luminii solare prin parbriz pentru ca cel din spatele volanului să nu simtă un disconfort, iar în cazul unui pericol pe carosabil să îl atenţioneze printr-un mesaj-semnal acolo unde priveşte.

Conceptul mai poate ajuta şoferul şi pasagerii în vederea planificării unui itinerar după preferinţe. De exemplu, alegerea unui restaurant care le place tuturor pasagerilor în timp ce se deplasează.

Chrysler Portal este dotat la interior cu două ecrane imense. Primul se află în partea superioară a consolei centrale, se întinde de-a lungul bordului şi este împărţit în trei segmente. Primul este dedicat panoului de bord, cel central pentru sistemul de navigare şi pentru redarea imaginilor de pe camerele de supraveghere la 360 de grade, iar cel din dreapta pentru infotainment.

Prototipul are şi un sistem de pilotare automată de ultimă oră, care poate face un schimb de informaţii cu obiectele din infrastructură, dar şi cu alte automobile.

În mişcare Chrysler Portal este pus de un agregat electric care se alimentează de la un set de acumulatori cu o capacitate de 100 kWh. Autonomia maximă a prototipului este de puţin peste 400 de km parcurşi. Cu ajutorul unui dispozitiv special, energia care se va acumula timp de 20 de minute este destulă pentru a parcurge 150 de kilometri.

Deocamdată nu se cunoaşte dacă în viitor Portal se va transforma în vreo maşină de serie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/