Cetățeanul kârgâz suspectat că ar fi autorul atentatului din Istanbul neagă orice implicare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățeanul kârgâz Yahya Mașrapov, care potrivit mass-media din Turcia ar fi fost implicat în atacul asupra clubului de noapte de la Istanbul, a declarat că nu are nicio legătură cu atentatul.

Anterior mass-media turce anunțau că posibilul autor al atentatului este cetățeanul kârgâz în vârstă de 28 de ani Yahya Mașrapov. Pe rețelele de socializare a apărut de asemenea fotografia din pașaportul lui.

Potrivit AKIpress, Mașrapov a ajuns cu avionul, la 3 ianuarie, din Istanbul la Bișkek, fiind deja interogat de Comitetul de Stat pentru Securitate Națională al Kârgâzstanului.

Mașrapov a declarat că a fost pe 1 ianuarie la Istanbul pentru treburi legate de comerț, dar la întoarcere reprezentanți ai serviciilor de securitate turce l-au dat jos din avion.

„Ei m-au interogat timp de o oră. Din această cauză, avionul pentru Bișkek a fost reținut. Ei mi-au explicat că m-au interogat în legătură cu atacul comis în noaptea de Anul Nou, au spus că semăn puțin cu atacatorul din fotografie, apoi și-au cerut scuze și m-au urcat înapoi în avion”, a relatat Mașrapov.

El a subliniat că la 31 decembrie se afla încă în Bișkek și prin urmare nu poate fi implicat în atac. De asemenea, el a declarat că nu știe în ce fel fotografia din pașaportul său a apărut pe internet.

Cu puțin timp mai devreme, televiziunea publică turcă TRT a scos de pe pagina ei de internet știrea ce dezvăluia presupusa identitate a autorului atacului de la clubul Reina din Istanbul, după ce a publicat marți dimineață fotografia din pașaportului suspectului, un bărbat în vârstă de 28 de ani originar din Kârgâzstan. Înainte de a fi retrasă de pe website-ul televiziunii turce, știrea a fost larg preluată și a circulat pe rețelele de socializare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...