Reacția lui Băsescu la decretul de retragere a cetățeniei Moldovei: „Eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon”

basescu-zambind

Fostul președintele al României, Traian Băsescu consideră că decizia de astăzi a lui Igor Dodon de a semna un decret prin care a retras cetățenia acestuia este „o decizie politică care mai mai târziu o să-l dezonoreze”.

„Eu nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite, și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și de ce nu o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon”, a declarat fostul președinte al României pentru deschide.md

Întrebat dacă va recurge la pârghiile juridice pentru a-și păstra cetățenia Republicii Moldova, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că urmează să consulte posibilitățile cu avocații săi.

„Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău ca să vedem care sunt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova”, a mai declarat Băsescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente