Actualitate

Circa 700 de obiecte explozive, neutralizate de geniştii Armatei Naţionale în 2016

 Potrivit unui comunicat de presă emis de Armata Națională, echipele de geniu, formate din militari ai batalionului Geniu, brigăzilor „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia” au participat în 2016 la 183 de acţiuni de deminare, în localităţi din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Cantemir, Soroca, Orhei şi Anenii Noi.

În luna septembrie au fost descoperite în pădurea din satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi, 69 de proiectile de artilerie calibru 100 mm. Obiectele explozive au fost distruse de echipa de deminare a batalionului Geniu, condusă de căpitanul Valentin Stati.

O altă captură de obiecte explozive a fost depistată în luna decembrie, în satul Plopi din raionul Cantemir, în timpul lucrărilor agricole. Echipa de geniu a brigăzii Dacia, condusă de plutonierul adjutant Vasile Caminschi, a neutralizat în cadrul operaţiunii respective 18 submuniţii de calibrul 37 mm.

De asemenea, în luna iulie, geniştii brigăzii „Moldova” au identificat şi lichidat 233 de cartuşe, calibru 7,62 mm în satul Şolcani, raionul Soroca.

Toate obiectele explozive, descoperite pe parcursul anului 2016, erau din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial şi au fost distruse de geniştii Armatei Naţionale în condiţii de maximă siguranţă.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *