(VIDEO) TOP 10 cele mai populare seriale din 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Urzeala tronurilor a fost de departe cel mai popular serial din lume în 2016, conform unei analize întreprinse de Parrot Analytics, citate de BusinessInsider. Serialul The Walking Dead a venit pe locul doi, urmat de Pretty Little Liars și Westworld. The Flash e cel mai popular supererou al micului ecran.

Parrot Analytics a luat în calcul nu doar punctele de rating, scrie Businessinsider.com, ci și partajările de tip peer-to-peer, discuțiile din mediile de socializare, și alți factori pentru estimarea cererii telespectatorilor pentru anumite seriale. Aceste măsurători combinate au dus la determinarea cererii pentru fiecare serial în parte. Deși formula de calcul nu a fost dată publicității, clasamentul pare a fi unul dintre cele mai bune în compararea serialelor prin adunarea datelor de pe mai multe platforme.

„Cererea” contabilizează atât numărul de vizualizări cât și implicarea în rețele de socializare față de un subiect. Consumatorii își exprimă cererea pentru un anumit conținut pe mai multe platforme, incluzând vizionarea tradițională (live sau reluare), streaming, discuții pe paginile de fan dedicate sau bloguri, discuții pe platformele de socializare, ratingurile generate pe platforme de tipul Rotten Tomates, căutările pe site-uri de tip wiki, download-uri și streaming via rețele de tip peer-to-peer, scrie cinemagia.ro

Așadar, iată cifrele și clasamentul rezultate în urma aplicării acestui nou instrument de măsurare, care nu are încă un echivalent românesc, așa că îl numim „expresia interesului pe zi” sau „reacții” (demand expressions per day).

1. Serialul HBO „Urzeala Tronurilor” e în fruntea clasamentului cu 7,2 milioane de „reacții”/„angajări” pe zi. Oamenii de pe tot Globul au fost disperați să afle soarta lui Jon Snow și să vadă ridicarea la putere a lui Daenerys Targaryen, cum serialul a luat-o pe un teritoriu necunoscut, de vreme ce a continuat în lipsa cărților.

2. Serialul AMC „The Walking Dead”, cu 4,7 milioane de reacții pe zi se situează pe locul 2 în clasament. Șocantul început al sezonuluii 7 a dus la o explozie de discuții și interes pe rețelele de socializare.

3. Serialul ABC „Pretty Little Liars”, cu 3,8 milioane de cereri pe zi, ocupă locul trei în clasament. Acest serial dramatic pentru adolescenți a fost urmărit constant timp de șapte sezoane, finalul serialului având loc în luna octombrie.

4. Serialul HBO „Westworld” a avut 3,5 milioane de cereri de vizionare pe zi. E tot ceea ce canalul are nevoie, cum „Urzeala tronurilor” intră în ultim sezon anul acecsta. Cifrele ar putea să fie mai mari, cum serialul este la început, iar gradul de interes este mai ridicat la lansare, precizează realizatorii clasamentului.

5. Serialul CW „The Flash”, cu 3,1 milioane de „reacții” pe zi face totodată din acest supererou cel mai popular al micului ecran. The Flash conduce lista serialelor DC Comics.

6. Serialul CBS „The Big Bang Theory”, cu 2,9 milioane de „reacții” pe zi se află pe locul șase. Acest sitcom american aflat la al nouălea sezon dovedește o forță incredibilă de menținere în atenția publicului de pretutindeni.

7. Serialul Netflix „The OA” CU 2,8 milioane de reacții pe zi, s-a lansat în luna decembrie. Pe lângă asta, tendința de „binge watch” (binge watching e atunci când un serial ne captivează atât de mult încât urmărim episod după episod până il terminăm) a serialelor Netflix s-a răsfrânt și asupra acestei producții, prin urmare cifrele ar putea să nu reflecte realul interes față de show, scrie publicația mai sus citată. Oricum, asistăm la o lansare cu cifre uriașe, ce indică următorul mare serial de urmărit pe micul ecran.

8. Tot Netflix a adus și „Stranger Things”, ce a suscitat 2,5 milioane de „reacții” pe zi. Și în acest caz se poate vorbi de cifre gonflate, cum serialul s-a lansat doar de câteva luni. Oricum, rămâne altă lansare explozivă marca Netflix.

9. Serialul coreean Running Man, cu 2,4 milioane de reacții pe zi, e cea mai vizionată producție non-americană de pe glob.

10. Serialul american Suits, o dramă de tribunal ce a surprins lumea de pretutindeni cu profunzimea ei, pe parcursul a șase sezoane, a „provocat” 2,4 milioane de „reacții” pe zi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...