Preţurile petrolului cresc semnificativ în prima şedinţă de tranzacţionare din 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preţurile petrolului sunt în creştere marţi, în prima zi de tranzacţionare a contractelor futures din 2017, susţinute de aşteptările investitorilor ca acordul de reducere a producţiei al statelor din OPEC şi din afara organizaţiei, intrat în vigoare duminică, să reducă supraoferta din piaţă, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent, de referință pe piața londoneză, este în urcare cu 130 de cenți, la 58,09 dolari pe baril, atingând un nou nivel maxim al ultimelor 18 luni.

Prețul petrolului light este cotat pe piața americană a crescut la fel, la peste 55 de dolari pe baril.

Data de 2 ianuarie a marcat intrarea în vigoare a acordului convenit de statele OPEC și alți exportatori mari de petrol din afara organizației, precum Rusia, de reducere a livrărilor cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi.

„Cel mai probabil scenariu este ca statele din OPEC și din afara organizației să respecte acordul, în special la început”, a spus Ric Spooner, analist șef în domeniul energiei la CMC Markets.

Producția Rusiei, de exemplu, a rămas neschimbată în decembrie, la 11,21 milioane de barili de petrol pe zi, dar în primul semestru urmează să scadă cu 300.000 de barili pe zi, în conformitate cu acordul convenit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...