Trump, sfidat în cea mai importantă zi din viața sa: E ca şi cum l-aș aclama cu trandafiri pe Hitler

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, se va instala la Casa Albă pe 20 ianuarie. Evenimentul va fi marcat cu o adevărată desfăşurare de forţe, printr-o paradă grandioasă.

Astfel, nu mai puţin de 8.000 de oameni din 40 de organizaţii, de la veterani la cercetaşi, vor participa la un marş odată cu instalarea în funcţie a lui Trump, anunţă Washington Post.

La parada ce va avea loc în 20 ianuarie, în onoarea instalării în funcţie a celui de-al 45-lea preşedinte, vor fi reprezentate atât toate forţele armate, cât şi mai multe licee sau universităţi.

Va defila cavaleria, dar şi detaşamentele de grăniceri. Mai multe licee au promis că vor trimite reprezentanţi. Şi nu e vorba doar despre liceele sau academiile militare, ci şi de cele generaliste, evenimentul atrăgând destul interes.

Vedetele refuză pe rând participarea

Există însă şi cei care sub nicio formă nu vor să participe la aşa ceva. Presa străină scria, zilele trecute, că artiştii refuză pe rând să cânte la ceremoniile din 20 ianuarie. Au refuzat până acum Elton John, Celine Dion, John Legend, Ice T, Andrea Bocelli, Katy Perry, Bruno Mars, Aretha Franklin, Kiss, dar şi câştigători ale emisiunilor de talente din SUA.

În plus, mare parte dintre artiştii consacraţi, aşa cum sunt Beyonce şi Jay Z, Jennifer Lopez, Lady Gaga, sau Jon Bon Jovi, au sprijinit-o pe Hallary Clinton în campania prezidenţială.

Se ştie că la ceremonie vor lua însă parte trupa de dans The Rockettes, Mormon Tabernacle Choir şi un star al emisiunii „America’s Got Talent”, Jackie Evancho, în vârstă de 16 ani. Nici chiar acest anunţ nu este unul lipsit de controverse. Zilele trecute, un membru al corului nominalizat şi-a anunţat demisia, afirmând că nu ar putea cânta niciodată pentru Trump.

Jan Chamberlin a dat de înţeles pe Facebook, conform CNN, că a cânta pentru Trump ar fi ca şi cum ar arunca cu trandafiri în Hitler. Aceasta şi-a anunţat deja ieşirea din celebrul cor.

„Privind din afară, pare că acest cor sprijină tirania şi fascismul cântând pentru acest om (Donald Trump – n.red.) „, a mai scris aceasta pe reţeaua de socializare.

Şi Phoebe Pearl, care dansează cu Rockettes, a protestat pe Instagram. Ulterior s-a anunţat că niciunul dintre dansatorii din grup nu va fi obligat să ia parte la eveniment.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...