Moldoveanca rănită în atentatul din Istanbul este spitalizată și în afara oricărui pericol

161231210519-14-istanbul-nightclub-attack-0101-overlay-tease

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează, că moldoveanca rănită în urma atentatului comis la Istanbul în noaptea din 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017, se află spitalizată într-o clinică medicală din acest oraş, dar este în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Rudele persoanei au fost informate.

Consulatul Republicii Moldova de la Istanbul este în contact permanent cu moldoveanca, cu rudele acesteia, cât şi cu medicii turci, pentru a-i acorda asistența consulară şi medicală necesară în vederea facilitării revenirii cât mai repede în țară.

Aceasta va fi externată până la sfârşitul săptămânii. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vladimir Rusnac, a declarat pentru IPN că tânăra, în vârstă de 28 de ani, a fost rănită de o schijă, iar starea ei de sănătate este stabilă.

Vladimir Rusnac a mai spus că tânăra are domiciliul temporar în Turcia şi rămâne la discreţia ei dacă va reveni sau nu în Republica Moldova. Consulatul Republicii Moldova la Istanbul este în contact permanent cu moldoveanca și cu rudele acesteia, pentru a-i acorda asistența consulară în vederea facilitării revenirii în Moldova dacă își va dori acest lucru.

Amintim că, cel puțin 39 de persoane au fost ucise și alte 65 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina. Printre aceștia se numără 16 străini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente