Ghinion de sărbători: Mai mulți moldoveni au fost întorși de la granița Rusiei și UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nouă cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar patru conaționali în Uniunea Europeană. Totodată, în cursul săptămânii trecute, din Federația Rusă au fost deportați patru moldoveni.

Potrivit datelor deținute, 33 de cetăţeni străini, dar și 43 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În perioada 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, în punctele de trecere s-a înregistrat o descreștere a numărului de traversări a frontierei de stat, față de penultima săptămână a lunii decembrie. Fluxul persoanelor a constituit 333 287 traversări, mai puțin cu 6,3%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 76 398 traversări, în descreștere cu 14%.

Totodată, la trecerea dintre ani, 31 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, polițiștii de frontieră au înscris un flux de 51 035 traversări persoane, în creștere cu 5,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

La „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 56 de evenimente, cu documentarea a 61 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, dintre care 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere, șapte persoane au prezentat documente false și falsificate, iar 11 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, patru persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri, în timp ce opt persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...