Angajaţii întreprinderii susţin că, în luna august, s-a defectat un utilaj pentru fabricarea sticlei, iar în aceste condiţii uzina şi-a redus capacitatea de producţie. Mai mult, directorul i-a obligat pe o parte dintre subalterni să iasă în concediu, fără să le plătească salarii sau prime compensatorii. Din când în când, aceştia erau chemaţi la muncă, însă joi oamenii au fost informaţi printr-un ordin că fabrica îşi sistează activitatea până pe 20 ianuarie. Angajaţii au aflat că trebuie să stea acasă din nou, fără să primească vreun ban. 

Angajaţii sunt revoltaţi că directorul întreprinderii nu se grăbeşte să repare utilajul. În schimb, a găsit bani pentru a cumpăra un tractor. 

Oamenii se tem să nu se repete situaţia din 2007, atunci când mai multe secţii de producere ale uzinei au fost închise, iar sute de angajaţi au fost daţi afară. 

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Construcţii susţine că administraţia fabricii a încălcat legea atunci când i-a trimis acasă pe salariaţi fără să le plătească compensaţii. 

Contactat de Jurnal TV, directorul Fabricii de Sticlă a declarat că va încerca să soluţioneze problema cât mai curând. 

Fabrica de Sticlă din Chişinău are aproximativ 500 de angajaţi. Întreprinderea a fost înfiinţată în 1970.