(VIDEO) Actorul care îl joacă pe Sherlock Holmes, înrudit cu Sir Arthur Conan Doyle

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Interpretarea atât de iscusită a actorului Benedict Cumberbatch a personajului arhicunoscut Sherlock Holmes nu ține doar de talentul actoricesc al artistului ci este înscrisă chiar în sângele lui. Site-ul de genealogie Ancestry.com a descoperit că actorul este înrudit cu autorul Sir Arthur Conan Doyle, care a creat detectivul genial și excentric acum 130 de ani.

Benedict Cumberbatch este văr de gradul al 16-lea cu Sir Arthur Conan Doyle. Actorul și scriitorul sunt uniți prin legătură de sânge cu nobilul englez John din Gaunt, care a trăit în secolul al XIV-lea şi care, potrivit arborelui genealogic al familiei, a fost al şaptesprezecelea străbunic al lui Cumberbatch şi al cincisprezecelea străbunic al lui Conan Doyle, conform specialiștilor de la Ancestry, citați de The Independent.

John din Gaunt, născut în 1340, a fost fiul Regelui Edward al III-lea, ceea ce înseamnă că cei doi au și o legătură îndepărtată cu Casa Regală a Angliei.

„Cât este de rară ocazia pentru un actor să joace un personaj care a fost creat de o rudă, mai ales când e vorba despre un personaj atât emblematic cum este Sherlock Holmes”, a spus istoricul de la Ancestry, Jennifer Utley.

Seria BBC „Sherlock”, premiată cu Emmy, prezintă o variantă mai modernă a vieții detectivului din secolul XIX. În prezent, este cel mai urmărit serial produs de BBC, iar anul acesta va avea loc mult-așteptata premieră a celui de-al patrulea sezon.

Benedict Cumberbatch îl interpretează pe detectivul cu probleme de socializare Sherlock Holmes, iar partenerul său, doctorul John Watson, este interpretat de Martin Freeman. Cei doi rezolvă împreună mistere care mai de care mai complicate care au fost luate de scenariști din secolul XIX, în care au fost scrise, și adaptate pentru zilele noastre.

Sir Arthur Conan Doyle a publicat prima poveste din cele 60 despre Sherlock Holmes în 1887. Personajul excentric a devenit unul dintre cei mai cunoscuți detectivi fictivi din lume și a fost inspirația pentru sute de filme, piese de teatru, cărți și seriale.

Ancestry a precizat că a analizat arhivele bisericilor, recensământe, acte de proprietate, anunțuri în ziare și pietre funerare pentru a ajunge la concluzia că există o legătură de sânge între Cumberbatch și Sir Arthur Conan Doyle.

Nu este prima dată când arborele genealogic al actorului este analizat cu atenție de cercetători. Aceeași echipă de istorici de la Ancestry.com a descoperit că Benedict Cumberbatch are o legătură de rudenie îndepărtată cu Alan Turing, matematicianul și criptanalistul pe care actorul l-a interpretat în filmul „The Imitation Game”.

De asemenea, după ce actorul a apărut în filmul „12 ani de sclavie”, a fost dezvăluit că unul dintre strămoșii săi a fost implicat în comerțul cu sclavi din Barbados.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...