Sergio Ramos, Marcelo, Modric şi Cristiano Ronaldo sunt cei 4 fotbalişti din lotul lui Zinedine Zidane care şi-au făcut loc în echipa ideală. De altfel, starul portughez al trupei de pe Santiago Bernabeu a primit şi Balonul de Aur în finalul lui 2016. Cristiano a câştigat Liga Campionilor cu Real Mardrid în mai 2016 şi două luni mai târziu a triumfat la Campionatul European din Franţa alături de naţionala Portugaliei.

Din acest prim 11 ales de francezi nu lipseşte nici Lionel Messi. Un alt sud-american al trupei de pe Camp Nou a prins echipa. Este vorba de Luis Suarez. Atacantul uruguayan a primit în octombrie 2016 "Gheata de Aur" a Europei după performanţa de excepţie din campionatul trecut, în care a marcat 40 de goluri pentru Barca.

Juventus este reprezentată de veteranul Gianluigi Buffon, cel care va împlini la sfârşitul lui ianuarie 39 de ani şi fundaşii Leonardo Bonucci şi Dani Alves, cu precizarea că ultimul a evoluat în prima jumătate din 2016 în tricoul Barcelonei.

Atletico Madrid, finalista ultimei ediţii din Liga Campionilor l-a dat doar pe francezul Antoine Griezmann, cel pentru care L'Equipe a făcut intens lobby în cursa pentru Balounul de Aur primit în cele din urmă de Cristiano Ronaldo. Celălalt francez din echipă este N'Golo Kante, jucător care a câştigat titlul cu Leicester înainte de a fi aciziţionat de Chelsea.