Fiica principalei suspecte în scandalul de corupţie din Coreea de Sud a fost arestată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile daneze au anunţat luni dimineaţă arestarea competitoarei de echitaţie Chung Yoo-ra (20 de ani), fiica principalei suspecte în scandalul de corupţie masiv care a zguduit în ultimele luni Coreea de Sud şi a dus la proteste uriaşe pentru demiterea preşedintei Park Geun-hye. Tânăra Chung a fost arestată în localitatea daneză Aalborg pe baza unui mandat emis de autorităţile sud-coreene, care vor să determine rolul jucat în activităţile de corupţie întreprinse de mama sa – Choi Soon-sil, transmite Reuters citat de News.ro.

Procurorii sud-coreeni încearcă să determine dacă Choi Soon-sil s-a folosit de relaţia personală cu preşedinta demisă Park Geun-hye pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă, printre care se numără donaţii masive primite de la Samsung. Choi Soon-sil a utilizat aceste donaţii în scop personal, achitând inclusiv cursurile de călărie ale fiicei sale, Chung Yoo-ra.

Choi este acuzată că ar fi intervenit în deciziile guvernamentale luate de preşedintă, deşi aceasta nu deţine nicio poziţie în structura de conducere. Presa sud-coreeană a descoperit că Choi a avut acces la mai multe documente secrete şi chiar i-a editat unul dintre cele mai celebre discursuri ale preşedintei Park.

Legăturile dintre Choi Soon-sil şi preşedinta Park Geun-hye i-au determinat pe parlamentarii sud-coreeni să voteze la începutul lunii decembrie pentru demiterea liderului de la Seul. Implicarea preşedintei în cazul de corupţie a dus la paralizarea activităţii guvernamentale şi a generat proteste săptămânale cu zeci de mii de participanţi doar pe străzile capitalei.

Autorităţile sud-coreene au încercat să obţină arestarea competitoarei de echitaţie Chung Yoo-ra pentru legăturile acesteia cu mama sa – Choi Soon-sil.

Chung urma cursuri de echitaţie în Germania în momentul arestării mamei sale din Seul. Imediat după ce autorităţile sud-coreene au emis un mandat de arestare pe numele său, tânăra competitoare s-a îndreptat spre Danemarca. Autorităţile daneze au pus-o sub inculpare pe Chung pentru şedere ilegală în localitatea Aalborg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...