Echipa anului conform L’Equipe: Cei mai mulți jucători, de la Real Madrid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

L’Equipe a publicat pe cel mai bun 11 din anul 2016 și echipa anunțată de prestigiosul cotidian francez este dominată de jucători din campionatul Spaniei. Real Madrid este formația cu cei mai mulți reprezentanți, patru la număr, urmată de Juventus și Barcelona.

Sergio Ramos, Marcelo, Modric și Cristiano Ronaldo sunt cei 4 fotbaliști din lotul lui Zinedine Zidane care și-au făcut loc în echipa ideală. De altfel, starul portughez al trupei de pe Santiago Bernabeu a primit și Balonul de Aur în finalul lui 2016. Cristiano a câștigat Liga Campionilor cu Real Mardrid în mai 2016 și două luni mai târziu a triumfat la Campionatul European din Franța alături de naționala Portugaliei.

Din acest prim 11 ales de francezi nu lipsește nici Lionel Messi. Un alt sud-american al trupei de pe Camp Nou a prins echipa. Este vorba de Luis Suarez. Atacantul uruguayan a primit în octombrie 2016 „Gheata de Aur” a Europei după performanţa de excepţie din campionatul trecut, în care a marcat 40 de goluri pentru Barca.

Juventus este reprezentată de veteranul Gianluigi Buffon, cel care va împlini la sfârșitul lui ianuarie 39 de ani și fundașii Leonardo Bonucci și Dani Alves, cu precizarea că ultimul a evoluat în prima jumătate din 2016 în tricoul Barcelonei.

Atletico Madrid, finalista ultimei ediții din Liga Campionilor l-a dat doar pe francezul Antoine Griezmann, cel pentru care L’Equipe a făcut intens lobby în cursa pentru Balounul de Aur primit în cele din urmă de Cristiano Ronaldo. Celălalt francez din echipă este N’Golo Kante, jucător care a câștigat titlul cu Leicester înainte de a fi aciziționat de Chelsea.

724845_724845_echipa_ideala


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...