Cristiano Ronaldo și Katinka Hosszu, desemnați sportivii europeni ai anului 2016 de AIPS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fotbalistul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, și înotătoarea maghiară Katinka Hosszu au fost desemnați, luni, „Sportivul european al anului 2016″, respectiv „Sportiva europeană a anului 2016″, în urma unei anchete realizate de Asociația internațională a jurnaliștilor sportivi (AIPS).

În vârstă de 31 de ani, atacantul Cristiano Ronaldo a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid și EURO 2016 cu Portugalia, din postura de căpitan al ambelor echipe, titluri care i-au adus în final trofeul „Balonul de Aur 2016”.

Conform site-ului oficial al AIPS, fotbalistul portughez a fost urmat în clasament de tenismanul britanic Andy Murray și de campionul mondial de Formula 1, germanul Nico Rosberg.

Desemnată „Sportiva europeană a anului”, unguroaica Hosszu Katinka (27 de ani) a câștigat în 2016 trei medalii de aur și una de argint în probele de înot din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a fost urmată în sondajul realizat de AIPS de jucătoarea de tenis Angelique Kerber (Germania) și ciclista Laura Trott (Marea Britanie).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...