(VIDEO) Francezii au început raidurile în Siria, printre rachete Daesh și antiaeriene rusești: Piloții sunt înarmați până-n dinți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele aeriene franceze efectuează misiuni împotriva Statului Islamic în Siria, în cadrul coaliției internaționale conduse de Statele Unite, care a efectuat deja raiduri împotrivă jihadiștilor, după ce aceștia au recucerit orașul antic Palmira, relatează AFP.

„Atenție la amenințările sol-aer” și „no fly-zone (zonă de excludere aeriană-n.red.) în acest sector, din cauza apărării antiaeriene ruse”, au fost avertizați piloții avioanelor franceze Rafale, înainte să plece în misiune.

Francezii au decolat din Iordania, de unde pot ajunge cel mai ușor la pozițiile controlate de Statul Islamic în Siria.

Misiunea lor nu este însă una ușoară, pentru că gruparea terorista Daesh a pus recent mână pe un întreg arsenal de rachete sol-aer și baterii antiaeriene, cu care poate ataca avioanele coaliției, în special în zona orașului antic Palmira, potrivit unei surse franceze.

În plus, piloții francezi trebuie să aibă grijă să nu se ciocnească în zbor cu avioanele rușilor, care operează în regiune, și să nu intre în zonele în care alianța ruso-siriană a interzis traficul aerian și a instalat baterii antiaeriene, pentru a se asigura că este respectat perimetrul.

Francezii au luat cu ei preventiv arme individuale și balize de semnalizare, în cazul unei eventuale catapultări.

„Pentru moment e zi, dar vom pleca cu binocluri pentru vedere pe timpul nopții, tablete care ne permit o cartografiere prin satelit a zonei și fotografii de recunoaștere (pentru orientare cu repere la sol-n.red.)”, spune unul dintre piloți, care și-a luat toate măsurile de precauție, inclusiv pentru cazul în care va fi doborât în timpul misiunii în Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...