(VIDEO) TOP Box-Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Filmul „Rogue One„, noul lungmetraj din seria „Star Wars„, s-a menținut în fruntea box-office-ului nord-american și în weekendul de Anul Nou, potrivit cifrelor provizorii publicate de Box Office Mojo.

Acest prim episod inspirat de saga intergalactică — din care lipsesc legendarele personaje Luke Skywalker, Han Solo și Prințesa Leia — prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morții (Death Star), arma de distrugere a Imperiului. Povestea se plasează înainte de primul episod lansat în 1977, „Star Wars: A New Hope”.

Ca și în „The Force Awakens”, proiectoarele sunt ațintite asupra unei noi eroine, Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii interpretată de britanica Felicity Jones. Jyn este fiica lui Galen Erso (Mads Mikkelsen), un om de știință înrolat de Imperiu pentru a fabrica arma letală Steaua Morții. Îndelung așteptat de fanii din toată lumea, acest prim spin-off inspirat din seria “Star Wars”, în regia lui Gareth Edwards, a avut încasări în acest weekend de 18 de milioane de dolari în SUA și Canada, cifrând suma totală la 393 de milioane de dolari.

Imediat după saga intergalactică se poziționează filmul de animație „Sing” care în acest weekend a avut încasări de 17 milioane de dolari, peste 140 de milioane de la lansare. Într-o lume locuită de animale cu comportament umane, un koala organizator de spectacole lansează un concurs de canto pentru a salva teatrul său. Toți actorii care și-au împrumutat vocea pentru această producție a studioului Illumination-Universal cântă, inclusiv Matthew McConaughey, alături de Scarlett Johansson și Reese Witherspoon.

Cu provocarea de a-i aduce împreună pe Jennifer Lawrence și Chris Pratt, două staruri importante ale momentului, se prezintă filmul de science fiction „Passengers”, al realizatorului Morten Tyldum (‘The Imitation Game’, 2014). Lawrence și Pratt sunt doi pasageri din capsula de hibernare a unei nave spațiale lansate în căutarea vieții pe altă planetă, care se trezesc cu 90 de ani mai devreme decât data prevăzută. Regizat de norvegianul Tyldum și primit cu critici împărțite, filmul a avut încasări de 5,6 milioane de dolari în al doilea său weekend în cinematografe.

Poziția a patra în această săptămână este ocupată de filmul de animație „Moana” (Vaiana), cu 4 milioane încasate și 203 milioane în total, după patru săptămâni de proiecții în cinematografe. Pelicula, în regia lui John Musker și a lui Ron Clements, prezintă aventurile unei prințese polineziene în apele Pacificului în compania semizeului Maui.

Producția „Fences”, cu două nominalizări la Globul de Aur, s-a clasat pe poziția a 5-a, cu 3,4 milioane de dolari în box-office. Filmul prezintă viața în anii ’50 a unui tată afro-american se confruntă cu problemele obișnuite pe care le au oamenii de culoare generate de rasism. Acesta încearcă să-și întrețină familia și să le dea copiilor săi o educație cât se poate de bună.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...