Tânărul care a renunţat la un job bine plătit pe Wall Street pentru a spăla maşini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După facultate, Larry Kosilla şi-a găsit un job pe Wall Street. Era pasionat de maşini şi acum, cu banii câştigaţi ca trader de gaze naturale la bursa de mărfuri New York Mercantile Exchange, putea să îşi cumpere autoturisme luxoase. Dar curând şi-a dat seama că nu este suficient. Îşi dorea să fie înconjurat de ele tot timpul.

Kosilla a spălat multe maşini în liceu. O făcea pentru bani de benzină pentru maşina sa, împreună cu un prieten, Matt Farah, care îi împărtăşea pasiunea, potrivit Car Always. Mai târziu a mers la University of Virginia pentru a studia economia, după care, la fel ca cei mai mulţi dintre colegii săi, şi-a început cariera pe Wall Street.

Însă lipsea ceva. Beneficiile pe care proaspătul său job i le oferea nu puteau înlocui pasiunea pentru maşini şi fascinaţia în legătură cu tot ce ţine de îngrijirea lor.

Aşa că, spre stupoarea colegilor săi, a decis să renunţe la un salariu substanţial şi la o slujbă promiţătoare pentru a spăla şi a avea grijă de maşinile altora.

„Nu poţi să mimezi entuziasmul. Nu sunt suficienţi bani în lume pentru a mima entuziasmul”, a spus Kosilla, pentru CNBC.

Astfel, cu ajutorul lui Farah, a lansat o afacere în domeniul detailing-ului auto. Ulterior, drumurile celor doi s-au despărţit. Kosilla a rămas în New York pentru a dezvolta AMMO NYC, o înfloritoare companie de servicii de detailing auto (care se referă la operaţiuni precum curăţarea completă, restaurarea şi finisarea automobilelor) şi de produse de întreţinere auto.

Printre colecţiile clienţilor AMMO NYC se află unele dintre cele mai rare vehicule din istoria automobilelor.

Aşa cum se întâmplă de obicei, începutul nu a fost uşor. Nu-ţi laşi bijuteria pe patru roţi pe mâinile oricui. Însă unul dintre vecinii tatălui său, impresionant de cunoştinţele tânărului şi de entuziasmul său, a decis să îi dea o şansă. Entuziasmul a stat, de altfel, la baza succesului său.

„Pur şi simplu iubesc maşinile. Cred că oricine poate să îşi dea seama dacă eşti entuziasmat sau nu de ceea ce faci”, consideră Kosilla.

Pentru a-şi promova afacerea, a folosit platformele social media, postând fotografii cu fiecare maşină trecută prin mâinile sale, precum şi diverse tutoriale.

În prezent, se ocupă în fiecare săptămână de maşini de milioane de dolari, aparţinând de cele mai multe ori unor oameni de afaceri importanţi.

Nu are niciun regret pentru că a părăsit o carieră de succes în liga mare a lumii financiare pentru a curăţa spiţe Borrani. Pentru Kosilla, important este să fii fericit şi să devii cel mai bun la ceea ce faci, oricare ar fi ocupaţia ta – colectarea gunoiului, tâmplărie sau finanţe.

Şi fraţii Murray au renunţat la joburile lor corporatiste pentru a-şi urma visul: la început vindeau cravate pe plajă, iar acum au o afacere de un miliard de dolari


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...