Ce să mănânci ca să întinereşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Există alimente-cheie care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta de zi cu zi. Şi asta pentru că, datorită ingredientelor pe care le conţin, acestea au efecte vizibile la nivelul pielii, care devine mai elastică, radioasă, pe scurt, întinerită.

Întinereşti dacă mănânci afinele.
Delicioasele şi sănătoasele afine conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi, atât de importanţi în „lupta” împotriva îmbătrânirii pielii, atât din cauza înaintării în vârstă, cât şi a efectelor pe care soarele – indiferent de anotimp – le are asupra pielii.

Întinereşti dacă mănânci seminţe de susan.
Acestea conţin o cantitate ridicată de calciu şi minerale precum fier, magneziu şi fosfor. Caută gustările naturale pe bază de seminţe de susan sau foloseşte sosul tahini – care se bazează pe seminţele de susan – atunci când pregăteşti diverse salate.

Ciocolata. Da, ai citit bine, însă nu ciocolata cu lapte, ci cea neagră. Aceasta conţine flavanoli, substanţe care îmbunătăţesc circulaţia sanguină la nivelul pielii, ceea ce face ca tenul să capete un aspect radios. Aceste substanţe au şi capacitatea de a proteja pielea de efectele radiaţiilor solare. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu consumul de ciocolată. Moderaţia este esenţială!

Seminţele de rodie. Pot fi folosite atât în pregătirea deserturilor, cât şi a salatelor, oferindu-le un gust uşor acrişor. Rodia este benefică datorită faptului că acţionează împotriva radicalilor liberi şi ajută la păstrarea colagenului în piele.

Ceaiul verde. Şi nu în cele din urmă, ceaiul verde, celebru pentru efectele sale antioxidante, datorate flavonoizilor, care contracarează îmbătrânirea pielii cauzate, spre exemplu, de fumat, sau de alte substanţe toxice. Consumă-l însă înainte de ora 17, dacă vrei să eviţi eventuale probleme cu somnul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...