Vladimir Putin l-a băgat în sperieţi pe purtătorul său de cuvânt! Dmitri Peskov: Am început să mormăi nervos

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov a povestit presei cum şeful său Vladimir Putin l-a dojenit pentru că a fost filmat aţipit, cu ochii închişi, în timp ce liderul de la Kremlin citea adresarea sa tradiţională din 1 decembrie către Parlamentul bicameral al Federaţiei Ruse.

Astfel, Peskov a relatat ironic că, atunci când camerele de luat vederi îl surprind cu ochii închişi la diferite evenimente publice, el se află într-o stare de „super-concentrare”.

”Este o super-concentrare, când eu mă adun cu ochii închişi. Odată, în timpul adresării preşedintelui, camerele de luat vederi m-au surprins într-o astfel de stare”, a povestit el.

Potrivit lui, după discursul din faţa deputaţilor, Vladimir Putin l-a sunat şi l-a rugat să-i comenteze prestaţia.

„El îmi zice: “Dmitri Sergheevici, cum credeţi, cutare momente şi accente au fost prezentate în discurs?” Eu îi răspund că a fost minunat şi că mesajul a atins ţinta. După o anumită pauză s-a auzit vocea preşedintelui: „Da de unde ştiţi Dmitri Sergheevici?”. Am început să mormăi ceva nervos şi deodată aud: “Doar aţi dormit tot timpul”, a povestit amuzat Peskov.

Acesta a relatat că în acel moment nu putea decât să mormăie ceva şi se afla într-o stare de infarct.

Dimitri Peskov a fost surprins de mai multe ori când adoarme la întâlniri oficiale. În luna octombrie 2016 purtătorul de cuvânt al liderului Federației Ruse a tras un pui de somn în timpul unei întâlniri oficiale a preşedintelui Vladimir Putin cu președintele Turciei, Recep Erdogan.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.