(FOTO) Ambasada Rusiei ia peste picior SUA cu un meme şi un mesaj jignitor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce preşedintele american Barack Obama a anunţat expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA, ca sancţiune pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, pe scena politică au apărut reacţii vehemente.

În timp ce liderul rus Vladimir Putin a spus că el nu va expulza niciun diplomat american, iar Trump l-a ridicat în slăvi pentru această decizie, Ambasada rusă din Marea Britanie a reacţionat într-un mod neobişnuit pentru ce înseamnă diplomaţia mondială.

Pe contul de Twitter al Ambasadei ruse în Marea Britanie (verificat ca fiind cel oficial) a apărut o postare cu un meme şi un mesaj pentru Administraţia Obama.

Mai exact, imaginea înfăţişa un boboc de raţă, peste care era scris cuvântul „lame”, împreună formând expresia „lame duck”, care în limba engleză înseamnă un oficial care îşi va încheia mandatul în curând şi al cărui succesor a fost deja ales – o trimitere la actualul preşedinte american Barack Obama.

„Preşedintele Obama expulzează 35 de diplomaţi ruşi într-un deja vu al Războiului Rece. Asta în timp ce toată lumea, inclusiv poporul american, se bucură să vadă ultima mişcare a acestei Administraţii regretabile”, este mesajul postat de Ambasada Rusiei pe reţeaua socială.

ert

Amintim ca Barack Obama, a dispus săptămâna aceasta expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, ca răspuns la implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA în favoarea lui Donald Trump, după cum susţin serviciile americane, printr-o serie de atacuri informatice în timpul campaniei prezidenţiale.

După ce Putin a spus că nu va expulza, la rândul său, niciun diplomat american şi că va restaura relaţiile ruso-americane când Trump va deveni preşedinte, republicanul a răspuns în stilul caracteristic pe Twitter.

Trump, care îşi va prelua mandatul de preşedinte al Americii pe 20 ianuarie, l-a numit pe Putin „foarte deştept” pentru că nu a răspuns cu aceeaşi monedă sancţiunilor impuse de preşedintele american în exerciţiu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...