Ei au fost reţinuţi şi duşi la secţia de poliţie, iar motivul invocat de autorităţi pare absurd: nu ar fi avut dreptul să facă acte de caritate în centrul capitalei. Şi asta pentru că, pe perioada sărbătorilor de iarnă, teritoriul este închiriat de o companie de telecomunicaţii.  

Un gest inofensiv s-a transformat într-o situaţie absurdă. Tinerii povestesc că zilele trecute s-au întors de peste hotare şi au decis să facă un act de caritate. Au pus mână de la mână şi au cumpărat mai multe cadouri pentru copii. Apoi s-au deghizat în Moş Crăciun şi au mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale ca să le împartă. 

Doi agenţii de pază s-au apropiat, la un moment dat, de tineri şi i-au somat să plece din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Scena a fost filmată cu telefonul mobil, iar ulterior a fost postată pe o reţea de socializare. 
Ulterior, la faţa locului au venit şi mai mulţi poliţişti, care i-ar fi stropit pe tinerii deghizaţi în Moş Crăciun cu gaze lacrimogene. Totul s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale copiilor care au venit, însoţiţi de părinţi, să se distreze în centrul capitalei. 

Ulterior, ei au fost duşi la Secţia din sectorul Buciucani al capitalei. Poliţiştii i-ar fi anunţat că nu ar fi avut dreptul să facă acte de caritate în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Şi asta pentru că, pe perioada sărbătorilor de iarnă, teritoriul este închiriat de o companie de telecomunicaţii.

Totuşi, după câteva ore de interogări, tinerii au fost eliberaţi. Contactat de Jurnal TV, şeful-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Igor Şopeţchii, a refuzat să ofere o reacţie. Revoltaţi de atitudinea poliţiştilor, tinerii spun că vor merge în instanţă ca să-şi facă dreptate.