Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat că, cel mai probabil, gheaţa subţire a cedat sub greutatea celor doi bărbaţi. Unul dintre ei a reuşit să iasă din apă, însă amicul său s-a înecat. Cadavrul bărbatului a fost scos la suprafaţă de către scafandrieri.

De la începutul iernii, acesta este primul caz de prăbuşire sub gheaţă. Populaţia, în special amatorii de pescuit la copcă, sunt atenţionaţi despre pericolul aflării pe gheaţa subţire a bazinelor acvatice. Liliana Puşcaşu a menţionat că grosimea gheţii trebuie să fie cel puţin 8-10 cm pentru a nu prezenta pericol. Iar dacă e vorba despre un grup de persoane, stratul de gheaţă trebuie să fie 15-16 cm. Acesta se formează în condiţiile în care mai multe zile consecutiv temperatura e de -10 grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în râurile şi lacurile de acumulare din ţară în următoarele zile gheaţa va fi fragilă şi îmbibată cu apă, iar ieşirea pe ea reprezintă un pericol.