Cum a făcut Warren Buffett 32 de milioane de dolari pe zi în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul care se încheie a fost unul îmbelşugat pentru bogaţii lumii, iar marele câştigător din 2016 este multimiliardarul american Warren Buffett.

În medie, averea lui Buffett, preşedintele Berkshire Hathaway, a crescut cu peste 32 de milioane de dolari în fiecare zi a acestui an, despre care analiştii spun că a marcat triumful populismului în politica globală, scrie Independent.

„Vrăjitorul din Omaha”, în vârstă de 86 de ani, a revenit pe locul al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, după Bill Gates, la două zile după ce americanii şi-au ales noul preşedinte, deşi în timpul campaniei s-a exprimat deschis împotriva lui Donald Trump.

Potrivit lui Brian Klaas, specialist în politici comparative la London School of Economics, miliardari precum Buffett vor avea cel mai probabil de câştigat în timpul mandatului lui Trump, în contradicţie cu promisiunile din timpul campaniei ale preşedintelui ales privind „secarea mlaștinii”.

Trump va beneficia de sprijinul republicanilor din Congres mai ales pentru măsuri care vor fi favorabile magnaţilor americani şi nu clasei muncitoare datorită căreia a câştigat alegerile.

În timpul campaniei prezidenţiale, Buffett i-a cerut lui Trump să-şi facă publică situaţia financiară. „Nu aveţi simţul decenţei, domnule”, spunea el în timpul unui miting al lui Hillary Clinton.

Cu toate acestea, valoarea companiilor sale a crescut după victoria surprinzătoare a lui Trump.

În total, averea lui Buffett a crescut cu 11,8 miliarde de dolari în 2016 (19%), la 74,1 miliarde de dolari.

În general, miliardarii americani s-au aflat în tabăra opusă lui Trump. Averile lor au sporit în urma victoriei acestuia cu 77 de miliarde de dolari.

La nivel global, cei mai bogaţi oameni încheie anul 2016 cu 237 de miliarde de dolari mai mult decât aveau la începutul anului.

Datele economice dezamăgitoare din China de la începutul anului, votul britanicilor în favoarea Brexitului şi succesele partidelor populiste din Franţa şi Olanda au contribuit la înmulţirea banilor bogaţilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...