Voronin, la final de an: „Regimul corupt lasă poporul fără patrie și speranță”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Anul care pleacă a fost unul foarte complicat pentru întreg statul moldovenesc multinațional. Anul 2016 a devenit încă un an în care Patria noastră iubită, Moldova — a continuat să fie un stat capturat”, se arată într-un mesaj la final de an, transmis de liderul comunist Vladimir Voronin.

El acuză faptul că „Regimul corupt, care a reușit să se consolideze prin corupere, șantaj, organizarea «alegerilor» prezidențiale neconstituționale, a pierdut definitiv contactul cu realitatea”.

„Astăzi, guvernarea moldovenească, tot timpul, vorbește despre anumite «reforme». Pe hârtie se înregistrează «creștere economică», se desfășoară în deplină măsură «integrarea europeană», peste tot se duce «lupta împotriva corupției». Despre aceasta autoritățile raportează țanțoș în fața sponsorilor occidentali și tuturor nouă prin intermediul posturilor TV pe care le controlează. Însă, oamenii asupra cărora, zilnic, se revarsă acest val de «realizări» mincinoase, nu simt decât un singur lucru: viața a devenit insuportabil de grea. În case s-a instalat sărăcia și deznădejdea”, declarară Voronin, acuzând că „poporului i se ia, puțin câte puțin, Patria și speranța”.

Voronin acuză guvernarea că este „profană și cinică”, trecând în revistă „cadourile” de la final de an, cum ar fi „legea miliardului”, „reforma sistemului de pensii” sau „adoptarea unui buget antipopular”.

„Lista fărădelegilor și crimelor împotriva poporului Moldovei este foarte mare și oribilă. Deja este clar că acest regim trebuie nu doar să fie schimbat, el trebuie să fie condamnat — la nivel social, civic și penal”, susține liderul comunist.

„Anul 2017, care ne bate la ușă, este anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. Experiența acesteia indică foarte clar asupra faptului că pînă și în cele mai complicate condiții sociale și comunitar-politice, eliberarea este posibilă! Anume asta — eliberarea Patriei noastre, Moldovei noastre — vreau să doresc întregului popor moldovenesc pentru Anul Nou 2017”, încheie Vladimir Voronin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...