(video) Vor să facă sport! Contribuie la renovarea sălii de sport a școlii din Crihana Veche

13-1

În satul Crihana Veche, unicul loc unde copiii pot practic sportul este sala sportivă a școlii din localitate. Tinerii din comunitate nu au un alt spaţiu pentru practicarea sportului, iar problema este că sala a ajuns într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de reparație, motiv pentru care a fost creat un proiect de strângere de fonduri pentru această cauză pe platforma Guvern24, pentru colectarea sumei de 2.790 de euro.

Acoperișul din  sala de sport a liceului are fisuri, lipseşte agentul termic, parţial pardoselile sunt deteriorate şi totalmente lipseşte utilajul şi inventarul sportiv.

Chiar și așa, în pofida condițiilor nefavorabile, în cadrul liceului teoretic din Crihana Veche se desfăşoară o activitate sportivă diversificată precum atletism, baschet, volei, tenis de masă şi alte discipline sportive, elevii obţinând rezultate foarte bune în competiţiile raionale.

Primăria, împreună cu administrația liceului și cu sprijinul Asociației de Băștinași originari din Crihana Veche, a dezvoltat proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea sălii de sport a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. În cadrul acestei inițiative se vor efectua lucrări de schimbare a acoperișului și lucrări de tâmplărie, precum și conectarea sălii de sport la agentul termic, problemă ce persistă de peste 20 ani, aceasta având un impact asupra calității procesului educaţional pe perioada rece a anului.

crihana-1

Este necesară și dotarea sălii sportive cu utilaje și echipamente ce vor spori calitatea procesului educaţional. Se planifică achiziția de inventar şi echipament sportiv printre care: saltele, bancă şi trambulină gimnastică, odgon, masă de tenis şi mingi, plasă de volei, bară de perete, haltere, greutăţi sportive, echipament pentru volei şi baschet, capră gimnastică, jocuri de şah şi dame, însă toate aceste cheltuieli sunt prea mari.

Jumătate din elevii liceului au cel puţin un părinte plecat în străinătate, de aceea primăria localității își propune să atragă migranţii, inclusiv părinţii copiilor stabiliţi în afara localităţii, ca să doneze și să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de organizare a procesului educaţional în domeniul sportului, construind astfel primul exemplu de implicare a părinţilor migranţi în crearea de condiţii mai bune pentru cei rămași acasă.

Proiectul poate fi susținut pe platforma Guvern24.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente