Vești proaste de la Washington pentru Putin: Colegii lui Trump îl susțin pe Obama și cer măsuri mai dure

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și-a manifestat speranța că viitorul președinte american, Donald Trump, nu va fi de acord cu noile sancțiuni americane împotriva Rusiei și măsurile fără precedent după căderea URSS, de expulzare a 35 de diplomați și închidere a două misiuni diplomatice.

Deocamdată Donald Trump nu a venit cu o poziție oficială în acest sens, dar colegii săi republicani susțin de deciziile lui Obama.

Paul Ryan, președintele republican al Camerei Reprezentanților, a salutat măsurile anunțate, estimând că „ele nu au făcut decât să întârzie prea mult”.

John McCain și Lindsey Graham, doi senatori republicani importanți, au estimat că Moscova a ieșit cu bine din această situație și au promis „să ducă ofensiva în Congres pentru a impune sancțiuni mai puternice”.

Obama a ordonat ca un raport complet privind pirateria informatică efectuată în timpul campaniei prezidențiale din SUA să-i fie prezentat înainte de a-și încheia mandatul la Casa Albă.

Mulți observatori estimează că obiectivul amestecului Rusiei a fost în primul rând subminarea încrederii în legitimitatea alegerilor din SUA pentru a slăbi viitoarea administrație americană.

Un raport al CIA, scurs în presă, merge mai departe, susținând că Moscova a efectuat aceste operațiuni pentru a favoriza victoria miliardarului, care a lăudat adesea calitățile de lider ale președintelui rus Vladimir Putin.

Aceste acuzații au alertat Europa, în condițiile în care Franța și Germania organizează alegeri în 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...