Dodon a acordat distincții de stat pentru patru familii numeroase

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon a acordat astăzi primele distincții de stat în calitate de președinte. Medaliile au fost oferite pentru patru familii numeroase.

În ajun de noul an, președintele a decis să ofere distincții pentru patru familii numeroase. Este vorba despre două familii care cresc și educă câte 17 copii, o familie care are 13 copii și alta – 12 copii.

Deși distincții oferite vin la doar o săptămână de la învestirea în funcția de președinte, dodon a promis că va oferi puține medalii, dar importante.

„Am decis să ofer primele distincții de stat în calitate de președinte. Unii vor spune că este prea devreme, dar consider că este târziu. Azi voi da două Ordine ale Republicii și două Ordine de Onoare familiilor cu mulți copii: două familii cu 17 copii, o familie cu 13 și alta cu 12 copii. Eu nu voi acorda distincții la dreapta și la stânga. Vor fi puține, dar importante”, a spus Dodon.

„Avem o problemă demografică serioasă, avem sate unde nu se nasc copii. Acele familii care aveți mulți copii, pe care îi educați – aveți tot respectul meu”, a mai spus Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...