Ucraina a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Național de Apărare și Securitate al Ucrainei (CNASU) a introdus sancțiuni suplimentare împotriva persoanelor fizice și juridice din Federația Rusa, anunță site-ul CNASU.

Restricțiile impuse sunt „în legătură cu continuarea agresiunii hibride a Rusiei împotriva Ucrainei”.

Noile sancțiuni se aplică persoanelor care sunt alese în Duma de Stat, „potrivit rezultatelor alegerilor din Crimeea și Sevastopol”, membrilor comisiilor electorale, întreprinderilor ucrainene din Crimeea care s-au „re-înregistrat” în conformitate cu legislația rusă. În plus, restricțiile vor afecta „oficialii ruși și agențiile de aplicare a legii și instanțele implicate în detenția ilegală a cetățenilor ucraineni în Rusia”, scrie paginaderusia.ro.

CNASU a anunțat sancțiuni și împotriva foștilor lideri ai Ucrainei, care sunt căutați și se ascund în străinătate și care au fost implicați în „finanțarea activităților teroriste și de agresiune”.

În septembrie 2015, Ucraina a anunțat un pachet de sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice din Rusia. Lista neagră cuprinde 388 de persoane fizice, printre care angajați TASS, RIA „Novosti”, de la publicațiile ”Izvestia” și „Rossiiskaia Gazeta”, agenția de știri RUPTLY, „Vzgliad.ru”, NTV, Pervîi kanal.

În același timp, sancțiunile au fost adoptate și împotriva a 105 entități, printre care „Concernul PVO”, Almaz-Antey, „Bank Moskvî”, Gazprombank, Pervîi kanal, NTV, Rossia 24, Aeroflot și altele.

Mai târziu, lista persoanelor împotriva cărora au fost impuse sancțiuni a fost completată în mod repetat cu un total de câteva sute de persoane, inclusiv „premierul” Crimeei Serghei Aksenov, liderul LDPR Vladimir Jirinovski, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, președintele Consiliului Federației Valentina Matvienko, senatori, deputați ai Dumei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...