Gofman, după extinderea Legii Magnițki: Plahotniuc, Iaralov și Candu vor fi vizați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Extinderea aplicabilității Legii Magnițki inclusiv în Republica Moldova îl va afecta pe oligarhul Vladimir Plahotniuc și oamenii acestuia de încredere, Andrian Candu și Serghei Iaralov, susține Mihail Gofman, fost adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.

„Republica Moldova este direct vizată de această lege. În anul 2012 am avut o colaborare foarte bună cu autorităţile din SUA, Bulgaria, Letonia etc, referitor la dosarul Magniţki”, a declarat Gofman.

El face referire la companiile „Kelway Trading” din Panama, SRL „Bunicon-Impex”, SC „Elenast-Com SRL”, „care îi vizează direct pe Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, Serghei Iaralov, Veaceslav Platon etc. Ultimul chiar a și depus deja declarații pe faptul dat. Păcat ca doar începând cu anul 2016, dar oricum este înainte”.

Mihail Gofman spune că beneficiarul acestor companii sunt Plahotniuc și oameni din anturajul acestuia.

Președintele american Barack Obama a semnat un decret privind extinderea aplicabilităţii Legii Magniţki asupra tuturor ţărilor lumii, inclusiv Republica Moldova. Această lege oferă dreptul autorităților SUA de a sancționa sau urmări penal oficialii din toată lumea, implicați în cazuri de corupţie sau încălcarea drepturilor omului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...