Pompierii care au participat la lichidarea incendiului de pe str. Uzinelor s-au ales cu distincții

img_0370

Pompierii și salvatorii care au participat la lichidarea incendiului de pe str. Uzinelor s-au ales joi, 29 decembrie, cu medalii și diplomele de merit în cadrul unei ceremonii. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Mihail Harabagiu, familia pompierului-erou, Ivan Nogailîc, care a decedat la datorie, polițiști și alți invitați.

Astfel, a fost oferit Ordinul “Ștefan cel Mare” post-mortem pompierului Ivan Nogailîc, Diploma de onoare a Guvernului de gradul I, II și III, distincția MAI “Crucea pentru Merit” clasa I și clasa II, Diploma de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, insigna “Salvator Eminent”, Medalia SPCSE pentru vitejie în situații excepționale și Medalia Solidaritate în Situații Excepționale.

Prezent la eveniment, ministrul de interne, Alexandru Jizdan a mulțumit pentru curajul, devotamentul și dedicația pompierilor și salvatorilor din cadrul SPCSE. „Pentru ceea ce faceți zilnic, pentru muncă și sacrificiu, voi ați devenit eroi. Sunteți oamenii care salvează vieți riscând cu propria viață, așa cum a făcut-o și salvatorul-erou, Ivan Nogailîc. Vă mulțumesc pentru curaj și pentru că sunteți primii mereu acolo unde cineva are nevoie de ajutor și vă doresc putere ca să puteți salva vieți omenești și în continuare. Nu în ultimul rând vă doresc ca de fiecare dată când plecați la datorie să vă întoarceți cu bine acasă, acolo unde sunteți așteptați de familiile voastre”, a spus Jizdan.

În total, au fost menționați cu distincții peste 80 de salvatori și pompieri.

Incendiul de pe str. Uzinelor a izbucnit pe 11 noiembrie 2016. Acțiunile de lichidare a flăcărilor au durat 28 de ore cu intervenția a 18 autospeciale și 2 scări auto cu peste 1000 pompieri și salvatori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente